OMGEVING FR

Gite de Montcimet

Spectacle extraordinaire


Chaque année fin juillet debut aout à Autun au theatre romain.

MANGER


Decouvir la vraie cuisine bourguignonne est possible chez Cecile à La Grande Verrière. Réservation obligatoire. 03 33 85 82 52 41. Site web www. hotel-chezcecile.com

LAC DE SETTONS


Avec une surface de 17 km le plus grand lac dans l'environ. Nager, surfer ou louer un pédalo, le tout est possible. Puis vous pouvez prener le taxi d'eau qui fait un stop chaque 2 km et retourne au debut. Et un restaurant pour boire quelquechose, manger un peu ou profiter d'une glace.

BIBRACTE


Op ca. 30 km ligt de Mont Beuvray waar aan het begin van onze jaartelling een stad was gevestigd onder de naam Bibracte. De plaatselijke keltische stam genaamd Eduens hadden hier een stad gebouwd met 12.000 inwoners en was uitgegroeid tot een van de voornaamste culturele en religieuze centra van Gallië, het huidige Frankrijk. Hier werd ook het verzet tegen de Romeinen georganiseerd wat uiteindelijk uitmondde tot de slag bij Alesia. Julius Ceasar ondertussen had zijn intrek genomen in de omgeving en stichtte Autun, de latere hoofdstad van het bezette Gallië. Na de slag bij Alesia, die werd gewonnen door Julius onderwierp een deel van de Keltische stammen zich en een aantal stammen vluchtte naar Bretagne en later naar Wales en Ierland. Er is een mooi museum over het dagelijkse leven en de geschiedenis van de kelten op de Mont Beuvray, er zijn een aantal keltiche huizen nagebouwd en er vinden voortdurend opgravingen plaats.

Voor meer bezienswaardigheden kijk hier: https://frankrijkpuur.nl/morvan-bezienswaardigheden/

Autun

Eens de hoofdstad van Frankrijk onder Julius Ceasar heeft dit stadje nog talrijke overblijfselen uit die tijd. Wij noemen de tempel van Janus, het amfitheater en de grotendeels intact bewaard gebleven stadsmuren en toegangspoorten. Ook kun je in Autun prima winkelen, boodschappen doen bij de grote Leclerc of een burger scoren bij de Mac.

Wij hebben een stafkaart van de omgeving als u wilt fietsen of wandelen.