OMGEVING

Gite de Montcimet

    Home

Omgeving

FASCINEREND EVENEMENT


Elk jaar vindt er in Autun (30km) een spektakelstuk plaats in het romeinse amfitheater. Er wordt een avond lang een show gegeven die ontleend is aan de romeinse historie. Het festival duurt van eind juli tot midden augustus en er zijn meerdere optredens per week.

ETEN


Heerlijk genieten van een echte bourgondische maaltijd kan bij Cecile in La Grande Verrière. Vooraf reserveren 00 33 3 85 82 52 41. Website www.hotel-chezcecile.com

BIBRACTE


Op ca. 30 km ligt de Mont Beuvray waar aan het begin van onze jaartelling een stad was gevestigd onder de naam Bibracte. De plaatselijke keltische stam genaamd Eduens hadden hier een stad gebouwd met 12.000 inwoners en was uitgegroeid tot een van de voornaamste culturele en religieuze centra van Gallië, het huidige Frankrijk. Hier werd ook het verzet tegen de Romeinen georganiseerd wat uiteindelijk uitmondde tot de slag bij Alesia. Julius Ceasar ondertussen had zijn intrek genomen in de omgeving en stichtte Autun, de latere hoofdstad van het bezette Gallië. Na de slag bij Alesia, die werd gewonnen door Julius onderwierp een deel van de Keltische stammen zich en een aantal stammen vluchtte naar Bretagne en later naar Wales en Ierland. Er is een mooi museum over het dagelijkse leven en de geschiedenis van de kelten op de Mont Beuvray, er zijn een aantal keltiche huizen nagebouwd en er vinden voortdurend opgravingen plaats.

Autun

LAC DE SETTONS


Met zijn 17 km omtrek het grootste meer in de omgeving en je kunt er heerlijk zwemmen, een waterfiets huren, surfen en zeilen. Ook kun je de waterbus nemen die op meerdere plaatsen aanlegd en je uiteindelijk weer terugbrengt bij het begin. Tevens is er een restaurant waar je een ijsje, drankje of hapje kunt bestellen.

Eens de hoofdstad van Frankrijk onder Julius Ceasar heeft dit stadje nog talrijke overblijfselen uit die tijd. Wij noemen de tempel van Janus, het amfitheater en de grotendeels intact bewaard gebleven stadsmuren en toegangspoorten. Ook kun je in Autun prima winkelen, boodschappen doen bij de grote Leclerc of een burger scoren bij de Mac.

Voor meer bezienswaardigheden kijk hier: https://frankrijkpuur.nl/morvan-bezienswaardigheden/

Wij hebben een stafkaart van de omgeving als u wilt fietsen of wandelen.

    Home